Deserturi

Deserturi

Brioșe vanilate umplute cu vișine

- ingrediente -

Din categoria prăjiturilor cu fructe, simple și delicioase  „Brioșe vanilate umplute cu vișine”.

O rețetă asemănătoare este și rețeta de „Brioșe cu aromă de vanilie și căpșuni, dar interesante sunt și aceste „Brioșe cu afine.

  • 2 ouă
  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • un plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 100 g vișine fără sâmburi

- mod de preparare -

 Se mixează ouăle cu zahărul până devin spumoase, apoi se adugă uleiul, laptele, esența, coaja rasă de lămâie și făina cernută împreună cu praful de copt.
Se umplu formele de brioșe pentru 3/4 din capacitate cu compozița omogenizată, apoi se înfig vișinele din loc în loc.
Se coc brioșele pentru 20-25 de minute, în cuptorul preîncălzil la 180 de grade.
Se pot servi presărate cu zahăr.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest