Deserturi

Deserturi

Budincă de spaghete cu brânzeturi și merișoare. Un desert ușor, pe placul tuturor!

- ingrediente -

Budincă de spaghete cu brânzeturi și merișoare este un desert ușor, pe placul tuturor!

  •  400 gr spaghete
  • 1 linguriță sare
  • 1 l apă
  • 200 gr brânză de vaci
  • 150 gr urdă ușor sărată
  • 150 gr zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 75 gr merișoare confiate
  • 50 gr unt
  • 2 lingurițe esență de lămâie

- mod de preparare -

 Mai întâi pregătim spaghetele, pe care le fierbem în apă cu sare.
Între timp pregătim brânza, adica amestecăm cele doua feluri de brânză cu zahărul și două plicuri de zahăr vanilat, esența și adăugăm merișoarele.
Omogenizăm bine compoziția.
Ungem o formă rotundă cu unt.
Presărăm peste unt puțin zahărșsi un plic de zahăr vanilat, apoi așezăm un rând de paste, bucățele de unt, un rând de brânză și tot așa până epuizăm ingredientele.
Dăm vasul la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când spaghetele se rumenesc bine pe margini.
Lăsăm budinca să se tempereze în vas, apoi o răsturnăm pe un platou și o porționăm.
O servim pudrată cu zahăr, alături de cei dragi.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe