Deserturi

Deserturi

Budincă de vanilie cu vișine

- ingrediente -

  •  50 g unt
  • 60 g făină
  • 3 ouă
  • ½ baton de vanilie
  • ¾ pahar de lapte
  • 800 g visine
  • 100 g zahăr
  • puţină scorţisoară
  • 1/2 lingură făină
  • 2 ouă
  • unt pentru uns forma

- mod de preparare -

Se spală visinele, se scot sâmburii si se storc.
Se pun pe foc cu 100 g zahăr si se fierb până scade zeama.
Într-un vas, se pune pe foc laptele cu untul, 50 g făină, zahăr si vanilie.
Se amestecă continuu cu telul până începe să fiarbă, se ia de pe foc, se adaugă 3 gălbenusuri si restul de 10 g făină, apoi se amestecă bine.
Albusurile se bat spumă tare si se încorporează în budincă, apoi se adaugă visinele fierte ½ linguriţă de făină.
Se unge bine cu unt o formă de budincă, se toarnă compoziţia si se dă la cuptor în bain marie, circa 35 de minute.
Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă câteva minute să se odihnească, apoi se răstoarnă pe un platou.
Se servește cu sos de vișine trecut prin sită.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe