Deserturi

Deserturi

Ce mai putem prepara cu albușurile rămase: Bezele cu aromă de lavandă și frișcă

- ingrediente -

 De câte ori ne rămân albușuri de ouă de la alte preparate, primele deserturi la care ne gândim sunt delicioasele bezele. Pentru a da o notă aparte clasicei rețete de bezele trebuie să ne gândim la arome, sau la diverse creme și fructe cu care să le combinăm.

Iată o minunată idee de Bezele cu aromă de lavandă și frișcă!

  • Pentru bezele:
  • 5 albușuri de ouă medii
  • 300 gr zahăr pudră
  • puțină lavandă uscată
  • 1 praf de sare
  • Pentru decor:
  • 600 gr frișcă
  • 800 gr zmeură
  • 150 gr zahăr
  • 50 g fulgi de migdale
  • 5-6 buc. fructul pasiunii
  • trufe de ciocolată

- mod de preparare -

 Se mixează albușurile spumă, presărate cu sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se mixează până se obține o bezea fermă.

Cu ajutorul cleștelui de înghețată se porționează bezeaua în tavă, pe hâtie de copt și se coace cu ventilație pentru 12-15 minute.


Din zmeură și zahăr se prepară un topping, pe foc, apoi se lasă la răcit, se amestecă cu puțină frișcă și se vor decora bezelele cu acest amestec.

Se mai decorează și cu frișcă bătută și cu fructul pasiunii, dar și cu fulgi de migdale, trufe de ciocolată și zmeură.

Sursa

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe