Deserturi

Deserturi

Chec cu rubarbă și căpșuni

- ingrediente -

Rubarba, este o plantă cu tulpina groasă, tip lujeri, de culoare rozacee și comestibilă, iar frunzele verzi, late, necomestibile.

Despre rubarbă citiți mai multe AICI!

Din acești lujeri de rubarbă se pot prepara diverse deserturi, gem, dulceață sau compot. Dintre deserturi am ales să vă împărtășim o delicioasă rețetă de chec cu rubarbă și căpșuni, pentru care avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 5 ouă
  • 150 gr zahăr tos
  • 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 150 gr unt topit
  • 300 gr făină
  • 1 fiola esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 200 gr căpșuni
  • 200 gr rubarbă

- mod de preparare -

Pentru aluatul de chec cu rubarbă și căpșuni, mai întâi se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Se mixează albuşurile spumă, mai întâi presărate cu puţină sare.

Apoi se adaugă, treptat, zahărul tos şi se mixează în continuare până se obţine o bezea fermă.

Gălbenușurile se amestecă cu untul topit și răcit, iar peste ele se adaugă puțin câte puțin din bezea și se încorporează ușor, folosind o spatulă.

La final, se încorporează, treptat, făina.

Va rezulta un aluat cu o textură mai consistentă decât la un chec obișnuit.

Lujerii de rubarbă se curăță cu un curățitor de legume, apoi se taie rondele. Căpșunile se feliază în sferturi sau jumătăți.

Aluatul pentru chec se întinde într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.

Deasupra se presară rondele de rubarbă și felii de căpșuni, trecute prin zahăr pudră.

Checul cu rubarbă și căpșuni se coace la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit, pentru 30-35 de minute.

Se lasă să se răcească în forma de copt, apoi se transferă pe platou și se feliază.

Spor și poftă bună!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe