Deserturi

Deserturi

Chec de toamnă cu dovleac și nuci

- ingrediente -

 Foarte aromat și frumos colorat, acest Chec de toamnă cu dovleac și nuci, este la mare căutare în plin sezon al dovleacului plăcintar!

Iată de ce avem nevoie pentru rețeta Chec de toamnă cu dovleac și nuci

  • 4 ouă medii
  • 250 g miez de dovleac plăcintar, ras
  • 100 g unt
  • 100 g nucă tăiată grosier
  • 100 g iaurt cremos
  • 100 g zahăr pudră
  • 200 g făină
  • 50 g pesmet
  • 10 g praf de copt
  • sare
  • scorțișoară

- mod de preparare -

 Iată cât de ușor se prepară rețeta Chec de toamnă cu dovleac și nuci! 
Se freacă untul cu o parte din zahăr până devine spumos, apoi se adaugă ouăle spumate cu restul de zahăr, iaurtul și dovleacul copt.
Se adaugă, treptat, făina cernută cu praful de copt și 1 linguriță de scorțișoară.
La final se încorporează nuca tăiată grosier și amestecată cu pesmetul.
Aluatul pentru rețeta Chec de toamnă cu dovleac și nuci se întinde într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se lasă, apoi checul să se tempereze, se pudrează cu zahăr și se servește cu poftă.

Puteți încerca din aceeași categorie rețeta de Prăjitură cu dovleac copt și fulgi de migdale, sau rețeta Chec perfect, frumos colorat, umed și parfumat, mai simplă, dar la fel de delicioasă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest