Deserturi

Deserturi

Cheesecake cu căpșuni

- ingrediente -

Ușor de preparat și foarte gustos acest cheesecake cu căpșuni, indiferent că se folosesc căpșuni proaspete sau congelate!

  •  Pentru blat:
  • 2 ouă
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr
  • 350-400 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 praf sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza cremoasă
  • 5 ouă medii
  • 200 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 200 g unt
  • 1 praf sare
  • 500 g căpșuni
  • 2 plicuri tort gelee transparent

- mod de preparare -

 Pentru blat, se mizează untul moale cu zahărul, se adaugă ouăle și se omogenizează compoziția, apoi se încorporează făina amestecată cu un praf de sare și praful de copt.
Se adaugă și esența, iar aluatul rezultat se întinde într-o tavă de 20/30 cm, unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt.
Pentru umplutură, se separă albușurile de gălbenușuri.
Gălbenușurile se mixează bine cu un praf de sare și zahăr, apoi se amestecă cu untul topit și brânza și se omogenizează bine compoziția.
Albușurile se presară cu sare și se mixează spumă, apoi se încorporează în crema de branză.
Crema rezultată se întinde peste blatul din tavă și se dă cheesecake-ul la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Se lasă apoi la răcit, se așază jumătăți de căpșuni pe toată suprafața și se toarnă deasupra, tort gelee-ul dizolvat conform instrucțiunilor de pe plic.
Deliciosul cheesecake cu căpșuni se dă din nou la rece pentru 30-40 de minute, apoi se poate porționa și servi cu mare poftă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest