Deserturi

Deserturi

Cheesecake cu ciocolată albă și zmeură

- ingrediente -

 Cheesecake cu ciocolată albă și zmeură, un desert de vară rapid de preparat, delicios și aromat.

  • Pentru o formă de 22 cm
  • 350 gr biscuiți
  • 125 gr unt
  • Pentru cremă:
  • 200 ml smântmă pentru frișcă
  • 400 gr ciocolată alba
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahăr cu aroma de vanilie
  • 500 gr mascarpone
  • 400 gr zmeură
  • biscuiți oreo și fistic, pentru decor

- mod de preparare -

 Pentru blatul de la bază, blatul de biscuiți, se macină biscuiții fin, în robot, apoi se amestecă cu untul topit. Când amestecul este omogen se tapetează cu el, baza și pereții unei forme de tort de 22 cm, cu inel detașabil. Se dă forma la frigider pentru 10-15 minute, apoi la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade. Se lasă la temperat până se prepară crema.
Pentru crema de cheesecake cu ciocolată albă și zmeură, se încălzește smântâna lichidă până aproape de punctul de fierbere, se ridică de pe foc și se adaugă ciocolata albă în ea, ruptă în bucăți și untul. Se amestecă până ciocolata se topește și se omogenizează compoziția, apoi se lasă la temperat.
Mascarponele se amestecă cu zahărul și se încorporează în crema de ciocolată alba.
Nu necesită gelatină, deoarece crema se va întări de la ciocolată și unt.
Crema rezultată se întinde în intreriorul crustei de biscuiți alternând cu straturi de zmeură.
Se dă cheesecake-ul la frigider pentru minim o oră, apoi se decorează cu biscuiți oreo, fistic și zmeură și se poate porționa.

Vedeți și rețeta Cheesecake cu afine!

Vedeți și rețeta Cheesecake delicios cu mere caramelizate și bezea!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe