Deserturi

Deserturi

Cheesecake cu lime și mentă. O armonie de arome și aspect îmbietor, într-un desert simplu și ușor!

- ingrediente -

 Ce poate fi mai gustos, mai aromat și rafinat decât un cheesecake cu lime și mentă? Și emai este și foarte ușor de preparat!

  • Pentru blat:
  • 300 g biscuiți digestivi
  • 125 g unt
  • Pentru cremă:
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 500 g cremă de brânză Philadelphia
  • 250 g mascarpone
  • 2 lime
  • frunze de mentă
  • puțin colorant verde, opțional
  • 1 praf de sare

- mod de preparare -

 Pentru blat, se macină biscuiții, dar mai grosier, apoi se adaugă untul topit și se amestecă până la omogenizare.

Cu compoziția rezultată se tapetează baza unei forme de tort cu pereți detașabili de 23 cm diametrul.

Se dă forma la rece.

Pentru cremă, se mixează brânzeturile cu zahărul pudră.

Lămâile se spală bine și li se răzuiește coaja, apoi se stoarce sucul.

Coaja și sucul se adaugă peste crema de brânză și se mai adaugă frunze de mentă tăiate mărunt, precum și puțin colorant.

Gelatina de hidratează în puțină apă rece, apoi se diluează la bain marie.

Se lasă să se tempereze ușor.

Frișca se mixează, dar nu definitiv și se amestecă cu brânzeturile.

Se adaugă gelatina și se mixează intens, pentru a se dispune uniform în crema de brânză.

Crema se întinde peste stratul de biscuiți și se dă din nou forma la frigider pentru 3-4 ore, apoi se pot desprinde pereții detașabili.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest