Deserturi

Deserturi

Cheesecake cu zmeură

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  Blat:
  • 350 g biscuiţi digestivi
  • 125 g unt
  • Crema de brânză:
  • 500 g brânză cremoasă
  • 150 g zahăr
  • 250 ml smântână pentru frişcă
  • coajă rasă de lămâie
  • 5 g gelatină
  • puţină sare
  • Jeleu de zmeură:
  • 800 g zmeură
  • 100 g zahăr
  • 50 g amidon

- mod de preparare -

 Pentru blat se sfărâmă biscuiții într-un vas, se adaugă untul topit peste ei și se omogenizează.

Cu acest blat de biscuiți se tapetează baza unei forme de tort de 22 cm, apoi se dă la rece până se pregătește crema.

Pentru cremă, se mixează smântâna pentru frișcă cu zahărul până devine fermă. apoi se amestecă cu brănza cremoasă.

Se hidratează gelatina în puțină apă, apoi se diluează la bain marie și se adaugă, ușor călduță, peste crema de brânză cu frișcă.

Se adaugă și un praf de sare pentru accentuarea gustului și coajă de lămâie pentru aromă.

Crema obținută se întinde peste blatul de biscuiți și se dă din nou la rece pentru 2 ore, până se întărește crema.

Pentru jeleul de zmeură, se fierbe zmeura cu zahărul și o ceșcuță de apă, amestecând continuu, până se formează ca o dulceață, apoi se trece prin sită, se pune din nou pe foc și se adaugă amidonul.

Se mai lasă câteva minute, până se îngroașă, apoi se lasă să se tempereze 5-6 minute și se întinde în strat uniform, peste crema de brânză.

Din nou se dă cheesecake-ul la rece până se întărește jeleul, apoi se poate porționa și servi, alături de cei dragi.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe