Deserturi

Deserturi

Cheesecake cu zmeură și căpșuni

- ingrediente -

Frumos și delicios, un Cheesecake cu zmeură și căpșuni, poate fi alegerea perfectă pentru o zi festivă.

  • 350 gr bisciuiți digestivi
  • 150 gr unt topit
  • 200 gr ciocolată albă
  • 200 ml smantână dulce
  • 250 gr mascarpone
  • 250 brânză philadelphia
  • 15 gr gelatină
  • 250 gr ciocolată neagră
  • 500 gr căpșuni
  • 150 gr zmeură
  • 50 gr fistic

- mod de preparare -

 Se macină biscuiții fin, apoi se amestecă cu untul topit, până la omogenizare. Cu acest amestec se îmbracă baza unei forme de tort de 24 cm, dar și 1/2 din lateralele acesteia. Blatul de biscuiți se dă la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade.
După ce scoatem blatul de biscuiți din cuptor, îl glazurăm pe interior cu ciocolată neagră, topită.
Ciocolata albă, ruptă în bucăți, se topește în smântâna dulce încălzită și se lasă la temperat.
Se diluează gelatina hidratată în 100 ml apă și se încorporează în compoziția de ciocolată alba, cât este caldă.
Se încorporează mascarponele, brânza Philadelphia și căpșuni tăiate îi bucăți mai mici.
Se întinde compoziția de cheesecake în interiorul blatului de biscuiți și se dă la frigider pentru 2 ore.
Se decorează cu zmeură, căpșuni și fistic.

Citiți și Rețeta Cheesecake cu zmeură, sau Rețeta Cheesecake delicios cu mere caramelizate și bezea.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe