Deserturi

Deserturi

Clătite de post cu lapte de cocos și suc de portocale

- ingrediente -

Cel mai rapid și la îndemână desert, chiar și în perioadele de post, tot clătitele rămân și se pot prepara în multe moduri cum sunt și aceste clătite de post cu lapte de cocos și suc de portocale.

  • 300 ml suc proaspăt de portocale
  • 300 ml lapte de cocos
  • 250 ml apă minerală
  • 50 g zahăr
  • 350-400 g făină
  • un praf de sare
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu

- mod de preparare -

 Se amestecă sucul de portocale cu zahărul, apoi se adaugă laptele de cocos și un praf de sare.
Făina se amestecă cu bicarbonatul și se adaugă, treptat, peste amestecul de mai sus.
Se diluează compoziția cu apa minerală, apoi se lasă la odihnit 15 minute, pentru a se activa bicarbonatul.
Se pune tigaia la încins, unsă cu puțin ulei și cu un polonic, se întinde din aluatul de clătite pe toată baza tigăii, în strat subțire.
Se coc clătitele întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Se servesc cu dulceațuri, după preferințe.

Dacă faceți mai multe clătite, combinați-le într-un delicios Tort de clătite cu umpluturi diferite și sos caramel!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest