Deserturi

Deserturi

Clătite de post cu suc de portocale

- ingrediente -

 Clătitele sunt cele mai iubite deserturi, dar nu mulți știu că pot fi preparate și de post și vor fi la fel de gustoase.

  • 500 ml suc proaspăt de portocale
  • 500 ml apă minerală
  • 50 ml ulei
  • 50 g zahăr
  • 400 g făină
  • un praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt

- mod de preparare -

 Se amestecă într-un vas făina cu zahărul, praful de copt și un praf de sare.

În alt vas, se amestecă sucul de portocale cu apa minerală și uleiul.

Se toarnă amestecul lichid peste cel solid și se omogenizează cu mixerul sau un tel.

Aluatul rezultat se lasă la odihnit 10-15 minute.

Se unge ușor tigaia cu ulei, și se încinge, apoi cu un polonic, se întinde din aluatul de clătite la baza tigăii.

Se rumenesc clătitele întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Se servesc cu gem sau dulceață.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest