Deserturi

Deserturi

Cornulețe fragede cu nucă în aluat. Simple și delicioase, se topesc instant de la prima degustare!

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Dacă vreți să-i încântați pe cei dragi cu altfel de cornulețe decât cele clasice cu rahat, încercați aceste cornulețe fragede cu nucă în aluat și succesul va fi garantat!

  • 150 g nucă măcinată fin
  • 250 g unt cu 82% grăsime
  • 100 g zahăr
  • 350 g faina
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe esență de lămâie
  • un praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • zahăr pudră pentru pudrat

- mod de preparare -

 Se cerne făina într-un vas încăpător, împreună cu praful de copt.
Se face o adâncitură la mijloc și se pun acolo toate celelalte ingrediente și se amestecă, adunând și făina de pe margini.
Se frământă un aluat nisipos care se împachetează în folie și se dă la rece pentru 30-40 de minute.
Apoi se modelează cornulețele în forme de potcoave mici și se așază în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se coc cornulețele fragede cu nucă în aluat, pentru 35 de minute, la 180 de grade.
Se pudrează cu zahăr și se servesc alături de cei dragi.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest