Deserturi

Deserturi

Cornuri de Bratislava - Pozsonyi Kifli

- ingrediente -

Foarte bune aceste Cornuri de Bratislava, mai ales dimineața, alături de cafea sau un ceai aromat!

  • Pentru aluat:
  • 550-600 gr făină
  • 2 ouă, medii
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahăr pudră
  • 7 gr drojdie uscată
  • 1 praf  de sare
  • Pentru umplutură:
  • 150 gr nucă măcinată
  • 150 gr zahăr 
  • 150 ml lapte
  • 50 gr stafide aurii
  • 25 gr cacao

- mod de preparare -

Pentru aluatul dospit, cernem făina într-un vas și facem o adâncitură la mijlocul ei.

Topim untul și îl lăsăm să se tempereze.

Încălzim laptele și dizolvăm drojdia în el, împreună cu o lingură de zahăr. Adăugăm la mijlocul făinii: ouale, zahărul, sarea și untul topit și începem să le amestecăm cu făina, adăugând și laptele cu drojdia. Aluatul obținut se dă la rece pentru 30 de minute.

Între timp, pregătim umplutura de nucă.

Fierbem laptele cu zahărul până se topește bine zahăriul și rezultă un sirop mai gros. Amestecăm nucile cu stafidele și cacaua și adăugăm siropul fierbinte peste ele.

Lăsăm compoziția să se tempereze.

Scoatem aluatul de la rece și îl împărțim in sfere de cca 30-35 gr. Întindem fiecare sferă în formă ovală, așezăm câte o lingură de umplutură la un capăt și le rulăm, aducând ușor capetele spre interior, sub formă de potcoave. Le așezăm in tava tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu gălbenuș de ou, le lăsăm să se usuce gălbenușul, apoi le ungem cu albuș de ou.

Coacem cornurile de Bratislava la 180 de grade pentru 35-40 de minute, sau până se rumenesc frumos.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe