Deserturi

Deserturi

Cremă de zahăr ars cu aromă de portocale și bezele

- ingrediente -

  •  Pentru crema de zahăr ars:
  • 10 ouă
  • 10 linguri zahăr + 4linguri pentru caramelizat
  • 1 l lapte
  • sare
  • coajă rasă de portocală
  • Pentru bezele:
  • 5 albușuri
  • 5 linguri zahăr
  • sare
  • puțină zeamă de lămâie

- mod de preparare -

 Pentru crema de zahăr ars, se caramelizează 4-5 linguri într-o crăticioară de 20 cm diametrul și se întinde caramelul pe pereții acesteia.
Se amestecă ouăle cu un praf de sare, apoi cu zahărul, coaja de portocale și se adaugă laptele.
Se toarnă amestecul peste caramelul răcit și se dă vasul la cuptor, așezat într-un alt vas cu apă, pentru 30-40 de minute, la 180 de grade.
Se lasă să se răcească bine, chiar de pe o zi pe alta, apoi se răstoarnă pe platou și se servește.
Pentru bezele se mixează albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul și puțină zeamă de lămâie, până se obține o bezea fermă.
Cu ajutorul unui posh cu dui, se formează spirale într-o tavă, pe hârtie de copt și se coc la 120-130 de grade cu ventilație, pentru 60 de minute, sau în cuptoarele pe gaz, cu ușa întredeschisă.
Crema de zahăr ars, se servește cu bezele și fructe.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest