Deserturi

Deserturi

Cremșnit cu cremă de vanilie, frișcă, fructe din compot și nucă de cocos

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  1 pachet cu foi de cremșnit
  • Cremă de vanilie:
  • 6-8 gălbenușuri
  • 1 l lapte
  • 250 g făină
  • 200 g zahăr
  • 250 g mascarpone
  • sare
  • esență de vanilie
  • 2-3 plicuri zahăr vanilat
  • 250 g frișcă bătută
  • mandarine din compot
  • 100 g nucă de cocos

- mod de preparare -

 Se pune laptele la fiert cu puțin zahăr și puțină sare.
Gălbenușurile se freacă bine cu puțină sare și restul de zahăr, apoi se adaugă făina, se amestecă și se diluează cu puțin lapte rece.
Se adaugă, treptat, laptele fierbinte și se omogenizează.
Se fierbe crema amestecând continuu, până când clocotește de 2-3 ori.
Se ia vasul de pe foc, se adaugă esența( 2-3 lingurițe) și se lasă crema să se racească, acoperită cu o folie să nu prindă crustă.
Cand este rece, se mixează mascarponele cu zahăarul vanilat, apoi se adaugă, trepta,t in crema de vanilie.
Se adaugă și frișca bătută bine, cocosul și mandarinele din compot, apoi se așază între foile de cremșnit.
Cremșnitul se dă la frigider cel puțin 2 ore, după care se poate porționa, folosind un cuțit zimțat.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe