Deserturi

Deserturi

Cremșnit cu foi de casă și cremă de vanilie cu căpșuni

- ingrediente -

 Cu toții îndrăgim clasica prăjitură Cremșnit, însă preparată cu foi de casă și cremă de vanilie cu căpșuni va fi mult mai delicioasă și aspectuoasă.

  • Aluat pentru foi de cremșnit:
  • 300 gr făină + puțină pentru înfăinat
  • 200 ml apă rece
  • 1 lingură oțet
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • Pentru uns:
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 100 gr făină
  • Cremă de vanilie:
  • 6 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 30 gr zahăr vanilat
  • 1500 ml lapte
  • 3 lingurițe esență de vanilie
  • 250 gr unt
  • 400 gr făină
  • un praf de sare
  • 250 gr căpșuni

- mod de preparare -

Pentru a pregăti aluat de foi pentru cremșnit, se cerne făina într-un vas, se face o adâncitură la mijlocul ei și se pun acolo: uleiul, oțetul, apa rece și sarea. Se frământă un aluat ferm care se întinde într-o foaie subțire, pe masa înfăinată.

Se amestecă 250 gr unt moale cu 125 gr făină, iar cu 2/3 din acest amestec se unge 2/3 din foaia de aluat.

Se împachetează foaia de aluat în trei. Se aduce partea de 1/3 aluat neuns până lajumătatea aluatului uns, apoi se aduce celălat capăt de aluat uns peste pachet. Exact cum ați împacheta o coală de hârtie în trei.

Se unge 2/3 din aluatul împachetat cu restul de unt și făină și se împachetează în același mod.

Se acoperă pachetul de aluat foietaj cu folie și se dă la rece pentru aproximativ 2 ore, să se întărească untul din interior.

Vedeți și Rețeta Cremșnit cu cremă de vanilie, frișcă, fructe din compot și nucă de cocos

Pentru a prepara crema de vanilie, se pune laptele la fiert cu un praf de sare.

Gălbenușurile se mixează spumă cu un praf de sare, pentru intensificarea culorii, apoi se mixează cu zahărul până se spumează.

Se adaugă puțin lapte rece, se omogenizează, apoi se adaugă făina și se omogenizează.

Se transferă vasul pe foc, amestecând continuu în compoziție și se adaugă, în fir subțire, laptele fierbinte.
Se fierbe crema până se ingroașă ca o budincă, apoi, după stingerea focului, se adaugă untul tăiat în cubulețe, esența și se amestecă până se topește untul și se încorporează în cremă.

Din aceeași categorie de rețete, mai puteți opta și pentru Rețeta de prăjitură Murra

Se lasă crema să tempereze, apoi se adaugă bucăți mici de căpșuni în ea și se întinde între foile coapte și răcite. Se dă deliciosul cremșnit cu foi de casă și cremă de vanilie cu căpșuni la rece pentru 2 ore.

Se porționează și se decorează cu zahăr vanilat și căpșuni.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe