Deserturi

Deserturi

Cremșnit

- ingrediente -

  • un pachet cu foi de cremsnit
  • 1 kg capsuni
  • Crema de vanilie din:
  • 6 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 100-120 g faina
  • 125 g zahar
  • 200 g unt
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 2-3 plicuri zahar vanilat

- mod de preparare -

Pentru crema de vanilie, se pune laptele la fiert cu putin zahar si putina sare.

Galbenusurile se freaca bine cu restul de zahar, apoi se adauga faina, se omogenizeaza si se dilueaza cu putin lapte rece.

Se adauga treptat, laptele fierbinte si se omogenizeaza.

Se fierbe crema amestecand continuu, pana cand clocoteste de 2-3 ori.

Se ia vasul de pe foc, se adauga esenta(2-3 lingurite) si se lasa crema sa se raceasca, acoperita cu o folie sa nu prinda crusta.

Cand este rece, se mixeaza untul cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza treptat in crema, sau se poate inlocui untul cu mascarpone.

Pentru asamblarea cremsnitului, se intinde peste prima foaie de aluat, un strat subtire de crema, iar peste ea se aseaza capsunile in picioare, dupa ce li s-au decupat varfurile.

Se orneaza capsunile cu cate putina crema de vanilie, apoi se aseaza a doua foaie de aluat, rezultand astfel un cremsnit delicios si aerat.

Cu ajutorul unui cutit zimtat, se taie cremsnitul in fasii lungi si se serveste pudrat cu zahar cu aroma de vanilie.

Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe