Deserturi

Deserturi

Croissante cu ciocolată

+3 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  150 ml lapte
  • 125 gr unt(65%)
  • 250 gr unt(82%)
  • 125 ml apă
  • 2 gălbenușuri
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 3 linguri cu varf, zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 900 gr făină
  • Pentru umplutură:
  • cremă de ciocolată, finetti, nutella
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenușs de ou,
  • 1/2 linguriță lapte

- mod de preparare -

 Într-un bol, sfărâmăm drojdia şi adăugăm peste ea zahărul.
Le frecăm cu o spatulă de lemn până la diluare.
Punem laptele la încălzit.
Topim cele 125 gr unt şi îl lăsăm să se răcească uşor..
Încălzim uşor şi apă şi dizolvăm sarea în ea.
Peste drojdia şi zahărul diluate, adăugăm laptele călduţ, le amestecăm bine, apoi
adăugăm 200 gr făină şi omogenizăm.
Adăugăm untul uşor răcit, cele două gălbenuşuri, omogenizăm apoi încorporăm treptat făină, alternând cu apă călduţă.
Se va formă un aluat nelipicios elastic şi uşor moale.
Acoperim aluatul cu o folie alimentară şi îl dăm la frigider pentru 20-30 de minute.
Scoatem pachetul de unt gras(cele 250 gr) şi îl aşezăm între două folii de plastic( două pungi de congelator decupate).
Îl întindem cu sucitorul cât ne permite folia, dar nu trebuie să fie prea subţire, foaia de unt rezultată.
Aşa întins îl dăm la frigider atât cât ţinem şi aluatul.
După cele 20 sau 30 de minute, scoatem aluatul din frigider şi îl întindem într-o foaie măsurând astfel încât dimensiunea foii de unt să ocupe 2/3 din dimensiunea aluatului.
La un capăt al aluatului aşezăm untul.
Urmărim să ne rămână marginile de aluat puţin libere, dacă este nevoie mai tragem de ele să se întindă puţin.
Pliem partea liberă de aluat peste jumătate din unt, apoi pliem peste această, cealaltă parte de aluat cu unt.
Acoperim aluatul împachetat, cu folie şi îl dăm la frigider pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul din frigider şi îl aşezăm pe masă uşor înfăinată, apoi îl întindem cu sucitorul, pe care de asemeni îl infainam puţin.
Aluatul îşi măreşte volumul în frigider, fapt pentru care se va mai înmuia câte puţin, de aceea mai infainam masă şi sucitorul.
Întindem aluatul, dar nu în foaie prea subţire, apoi îl pliem exact că mai înainte.
Facem această operaţie de 3-4 ori la intervale de 30-40 de minute, apoi îl lăsăm la frigider, împachetat în folie, până a două zi.
A două zi, împărţim aluatul în două părţi şi vom întinde pe rând fiecare parte în dreptunghiuri de grosimea degetului mic.
Tăiem aluatul în triunghiuri, în funcţie de cât de mari dorim să iasă cornurile.
Aşezăm câte o linguriţă din crema de ciocolată, la baza triunghiurilor şi le rulăm pornind de la baza către vârf.
Le aşezăm în tavă tapetata cu hârtie de copt şi le ungem cu gălbenuş diluat cu lapte.
Dăm tavă la cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade, sau până când se rumenesc cornurile
frumos.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe