Deserturi

Deserturi

Crumble cu căpșuni

- ingrediente -

  •  150 g unt rece
  • 300 g făină
  • 2 linguri pesmet
  • 100 g zahăr
  • un praf sare
  • 250 g căpșuni
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 20 g unt pentru uns forma

- mod de preparare -

 Cernem făina într-un vas, apoi o amestecăm cu zahărul și pesmetul.
Scoatem untul de la frigider, îl tăiem în cuburi și îl adăugăm peste ingredientele din vas.
Frământăm ingredientele cu vârfurile degetelor, până obținem un aluat nisipos, apoi îl dăm la frigider până când pregătim vasul și căpșunile.
Căpșunile spălate bine și scurse, le tăiem în două sau în patru.
Ungem forma de copt cu unt și presărăm la baza ei un strat subțire de aluat.
Așezăm căpșunile, presărăm zahăr vanilat peste ele și le acoperim cu restul de aluat.
Dăm vasul la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau până când preparatul nostru se rumenește frumos.
Este de mare efect acest crumble cu căpsuni și merită preparat și repetat cât sunt căpsuni proaspete pe piață.
Să vă fie de folos!

Sursa: Rețetemerișor.ro

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest