Deserturi

Deserturi

Cum preparăm chipsuri de mere și pere, bune de servit la orice oră din zi

- ingrediente -

Dacă nu mai știți ce să ronțăiți în timp ce vizionați emisiunea preferată, sau în timp ce butonați tabletele, încercați să preparați aceste minunate chipsuri de mere și pere, mult mai gustoase și sănătoase decât ceve din comerț.

  • 4-5 mere de mai multe tipuri
  • 2-3 pere cu miez mai tare
  • zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • scorțișoară

- mod de preparare -

 Pentru a prepara chipsuri de mere și pere, spălați merele și perele ștergeți-le cu prosoape de hârtie și feliați-le la răzătoarea mandolină în felii subțiri. Nu este nevoie să îndepărtați cotoarele și nici cojile.

Așezați feliile de mere și pere în tava de cuptor, pe hârtie de copt și presărați scorțișoară peste ele. 

Dați tava la cuptor pentru aproximativ o oră și 30 de minute, la 110 grade, dar verificați din când în când să nu se usuce foarte rău.

Apoi lăsați minunatele chipsuri de mere și pere să se răcească bine și serviți-le ca atare, presărate cu zahăr, sau cu diverse sosiuri de brânzeturi, de iaurt, de vanilie, sau după preferințe.

  • Vedeți AICI o rețetă de sos de vanilie!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe