Deserturi

Deserturi

Cum se prepară cel mai simplu și delicios ștrudel cu cireșe?

- ingrediente -

Un desert de vară simplu și delicios, pentru omul pofticios: Ștrudel cu cireșe

  • Pentru aluatul de ștrudel:
  • 350 gr făină
  • 125 ml apă călduță
  • 25 ml ulei
  • 1 praf sare
  • 1 lingură zahăr
  • Pentru umplutură:
  • 750 gr cireșe fără sâmburi
  • 100 gr zahăr
  • 1-2 linguri amidon de porumb
  • zahăr pudră, pentru decor

- mod de preparare -

 Se spală cireșele, se înlătură sâmburii, apoi se amestecă cu zahărul și se lasă la odihnit, la rece, aproximativ 30 de minute, pentru a se forma sirop.

Între timp, se pregătește aluatul de strudel. Se amestecă făina cu sarea și cu zahărul, apoi se toarnă câte puțină apă și puțin ulei și se amestecă totul până se obține un aluat compact, nelipicios și bun de întins. Aluatul se împarte în două și se lasă la odihnit 20-30 de minute, acoperit cu folie alimentară.


În funcție de cât sirop s-a format la cireșe, se adaugă amidon de porumb și se amestecă bine cu cireșele. Nu trebuie să avem o compoziție cursivă
Se întind bucățile de aluat în două forme dreptunghiulare de 2-3 mm grosime, iar peste ele se întinde compoziția de cireșe cu amidon și se rulează.

Se așază rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, în cuptorul preîncălzit.
Se servesc delicioasele ștrudele cu cireșe pudrade cu zahăr cu aroma de vanilie.

Sunt foarte bune și alături de o cupă din înghețata preferată.

SURSA

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe