Deserturi

Deserturi

Desert rapid cu foietaj și pere glazurate cu miere și nuci

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

Cu pere de toamnă aromate și gustoase, feliate și glazurate cu miere și nuci, așezate pe aluat foietaj, vom realiza un desert rapid și delicios cu care ne putem răsfăța familia și prietenii.

Iată ce ne trebuie pentru Rețeta de Desert rapid cu foietaj și pere glazurate cu miere și nuci:

  • 800 gr aluat foietaj
  • 2-3 pere nu foarte coapte
  • 100 gr zahăr
  • 200 ml vin roșu
  • 1 baton de scorțișoară
  • 50 gr nuci
  • 2 linguri miere
  • 1 gălbenuș de ou pentru uns

- mod de preparare -

Iată cum procedăm pentru Rețeta de Desert rapid cu foietaj și pere glazurate cu miere și nuci!

Punem vinul cu zahărul și scorțișoara la fiert și îl lăsăm pe foc până scade consistent și rezultă un sos.

Spălăm bine perele, le feliem, fără a îndepărta cotoarele  și le scufundpm în sirop.

Le lăsăm 10 minute, apoi le scurgem bine.

Întindem aluatul foietaj în tavă și așezăm feliile de pere peste el. Apoi îl decupăm în forme dreptunghiulare pe lângă fiecare felie de pară. Avem grijă să lăsam margini de jur împrejurul perelor. Ungem marginile aluatului cu gălbenuș de ou și dăm tava la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade, sau până când aluatul este bine rumenit.

Scoatem tava din cuptor, ungem perele cu miere și presărăm nuci tocate peste ele.

Servim deliciosul Desert rapid cu foietaj și pere glazurate cu miere și nuci, rece, alături de cei dragi.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe