Deserturi

Deserturi

Desert rapid la cupă, cu zmeură și cremă de mascarpone

- ingrediente -

Desert rapid la cupă, cu zmeură și cremă de mascarpone, foarte delicios, pentru orice pofticios.

Foarte ușor de preparat este și „Pana cotta cu zmeură”, dar și acest „Pandișpan cu zmeură”.

  • 1 pachet de biscuiți oreo
  • 50 g unt
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 50 g zahăr vanilat
  • 250 g zmeură
  • 50 g zahăr
  • 1/2 lingură amidon
  • afine și fulgi de ciocolată, pentru decor

- mod de preparare -

 Biscuiții se mărunțesc în robot, apoi se amestecă cu untul moale și se așază la baza cupelor în straturo de 1-2 cm.

Mascarponele se mixează cu zahărul, apoi cu frișca bătută. Se așază câte un strat de cremă peste stratul de biscuiți din cupe.

3/4 din cantitatea de zmeură se trece prin blender, apoi prin sită, se amestecă cu zahărul și amidonul și se fierbe până la topirea zahărului.

Se amestecă jelleul obținut cu o parte din zmeura oprită și se întinde câte un strat din el, peste crema de mascarpone din cupe.

Apoi urmează iar o porție de cremă și se decorează cu fructele oprite și fulgi de ciocolată.

Se dă la rece, deliciosul desert rapid la cupe cu zmeură și cremă de mascarpone, până în momentul servirii.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest