Deserturi

Deserturi

Din categoria rețetelor vechi de la bunica - nuci umplute cu cremă de ciocolată

- ingrediente -

  •  Pentru coji:
  • 1 ou
  • 150 gr margarină sau unt
  • 50 g untura solidă
  • 50 g iaurt grecesc
  • 150 gr zahăr
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • faină cât cuprinde(aprox.800 gr)
  • sare
  • esență de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 100 gr unt
  • 150 gr ciocolată amăruie
  • 100 ml lapte
  • 150 gr nucă macinată mai grosier
  • 150 gr biscuiți Petit Beurre
  • sare

- mod de preparare -

 Se amestecă untura cu untul sau margarina moale, se adaugă zahărul și un praf de sare, apoi oul, esența, iaurtul în care s-a dizolvat bicarbonatul și la final se încorporează făina.
Va rezulta un aluat ușor sfărâmicios care se lasă la odihnit 30 de minute, la loc răcoros, apoi se porționează în biluțe cât să acopere 1/2 din orificiile presei de copt coji de nuci.
Se coc cojile întorcând presa de pe o parte pe cealaltă, pe flacăra de la aragaz, sau în cuptor, dacă formele sunt pentru cuptor.
Pentru cremă se amestecă biscuiții sfărâmați cu nuca măcinată.
Se fune laptele la fiert împreună cu untul, ciocolata ruptă și un praf de sare și se amestecă până se topesc ingredientele solide, apoi se toarnă fierbinte peste amestecul de biscuiți cu nucă.
Se omogenizează rapid compoziția, se lasă să se răcească și se umplu cojile de nuci cu ea, lipindule apoi două câte două.
Se pudrează cu zahăr și se servesc cu poftă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest