Deserturi

Deserturi

Felii fine cu nectarine, un desert răcoros de vară

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

Este un desert răcoros de vară, cu blat umed și multe fructe. 

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 150 g iaurt
  • 50 ml ulei
  • coajă rasă de lămâie
  • esenţă de lămâie şi vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf linguriţă sare
  • 50 g griş
  • 100 g făină
  • 8 nectarine mari

- mod de preparare -

 Se mixează ouăle cu un praf de sare, apoi cu zahărul, până devin spumoase.

Se adaugă pe rând: iaurtul, uleiul, esențele( câte o linguriță din fiecare), coajă rasă de lămâie, apoi, treptat, făina amestecată cu grișul și praful de copt.

Compoziția rezultată trebuie să aibă consistența mult mai groasă decât cea de clătite.

Se tapetează o tavă de 26/36 cm cu ulei sau unt, se presară făină și se întinde compoziția în ea.

Deasupra se așază felii de nectarine și se coace prăjitura pentru 35-49 de minute, la 180 de grade.

Fructele nu trebuie să fie prea coapte, pentru a nu deveni zemoase în timpul tratamentului termic.

Este foarte bună rece, de la frigider.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest