Deserturi

Deserturi

Fructa. O delicioasă prăjitură cu aluat fraged, cremă de brânză și dulceață de vișine!

+5 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  Aluat fraged:
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 450-500 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • un praf sare
  • Umplutura:
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 4 oua
  • 100 g smantana
  • 150 g zahar
  • Decor:
  • 400 g dulceata de visine

- mod de preparare -

 Pentru aluatul fraged, se amesteca toate ingredientele, pana rezulta un aluat vartos, care se intinde intr-o tava de 23/30 cm tapetata cu hartie de copt si se inteapa din loc in loc cu o furculita.

Se da la cuptor pentru 15 minute, timp in care ne ocupam de umplutura.

Pentru umplutura, mixam branza cu zaharul, adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, un praf de sare, apoi ouale si smantana.

Scoatem tava din cuptor, intindem 3/4 din crema, iar din crema oprita, trasam cateva dungi, printre care vom adauga dulceata de visine.

Dam din nou tava la cuptor pentru alte 15 minute, apoi lasam prajitura sa se tempereze bine si o putem portiona.

Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe