Deserturi

Deserturi

Fursecuri cu fulgi de migdale și fulgi de ovăz, perfecte pentru sărbători.

- ingrediente -

Gustoase și sățioase aceste fursecuri cu fulgi de migdale și fulgi de ovăz, merg preparate de sărbători, dar și la alte evenimente.

  • 250 g unt cu 82% grăsime
  • 2 ouă
  • 125 g zahăr
  • 100 g făină
  • 150 g fulgi de migdale
  • 300 g fulgi de ovaz
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță esență de migdale
  • un praf de sare

- mod de preparare -

 Amestecăm ouăle cu un praf de sare, apoi cu zahărul până se spumează.
Adăugăm untul moale, apoi făina amestecată cu praful de copt, fulgii de ovăz, esența și omogenizăm bine compoziția.
La final, încorporăm fulgii de migdale, cu grăjă să nu-i strivim prea tare, apoi acoperim aluatul și-l lăsăm la odihnit 20-30 de minute.
Formăm fursecurile luând câte o lingură din compoziție și așezându-le în tava tapetată cu hârtie de copt.
Le copacem pentru 15-20 de minute, la 180 de grade.
Sunt gustoase și tare sățioase, merg preparate de sărbători!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest