Deserturi

Deserturi

Fursecuri mărțișor, pentru o primăvară frumoasă

+3 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Una dintre cele mai  fidele prietene a site-ului nostru, Maria Bichis, ne-a trimis de mărțișor, o delicioasă rețetă de fursecuri, pe care o împărtășim, cu drag, cu voi.

Mulțumim, Maria!

  • 125 gr unt
  • 100 gr zahăr
  • 1 ou
  • 250 gr făină
  • un praf sare
  • Glazură:
  • 2 lingurite zeamă de lămâie
  • 350 g zahăr pudră
  • 2 albușuri
  • 1 picătură colorant alimentar, roșu

- mod de preparare -

 Pentru aluat, se amestecă oul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă untul tăiat în cuburi și făina și se frământă un aluat ferm.

Se împachetează în folie alimentară și se dă la rece pentru o oră.

Se întinde aluatul pe masa înfăinată într-o foaie subțire și se decupează cu forma specială de inimioare.

Se așază inimioarele în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 15 minute, la 180 de grade.

Pentru glazură, se amestecă albușurile cu zeama de lămâie, apoi, se adaugă, treptat, zahărul pudă și se mixează până se formează o bezea fină.

Se împarte compoziția în două, iar într-o parte se adaugă colorantul.

Se glazurează fursecurile, frumos, cu cele două glazuri și se lasă să se usuce pe un suport.

Sunt perfecte pentru a sărbători mărțișorul și sosirea primăverii!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest