Deserturi

Deserturi

Gogoși cu iaurt și scorțișoară

- ingrediente -

 Simplu si rapid de preparat, fară dospire, aceste gogoși cu iaurt și scorțișoară pot deveni preferatele tuturor, de cum le vor gusta prima oară!

  • 3 ouă medii
  • 300 g iaurt cremos
  • 100 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 600 g făină
  • 1 linguriță scorțișoară
  • zahăr vanilat pentru pudrat
  • ulei pentru prăjit

- mod de preparare -

 Se bat ouăle cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin spumoase.
Se adaugă iaurtul, se omogenizează compoziția, apoi se încorporează făina cernută cu praful de copt și la final, scorțișoara.
Se lasă aluatul să se odihnească 10-15 minute.
Se încinge uleiul într-un tuciuleț adânc.
Cu lingura umezită în apă rece, se ia din aluat și se scufundă în uleiul încins.
Se procedează așa cu câte gogoși încap în tuciuleț, umezind de fiecare dată lingura.
Când gogoșile sunt bine rumenite pe toate părțile se scot pe prosoape de hârtie absorbantă.
Se pudrează cu zahăr vanilat după ce se mai răcesc.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest