Deserturi

Deserturi

Gogoși de post cu apă minerală și suc de portocale

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

Țineți post și vă este poftă de gogoși calde, rumene și delicioase?

Încercați aceaste gogoși de post cu apă minerală și suc de portocale, și pofta vă va fi satisfăcută garantat!

  • 750 g făină
  • 250 ml apă minerală
  • 200 ml suc de portocale
  • 7 g drojdie uscată
  • 2 linguri zahăr
  • 1/4 linguriță sare
  • zahăr pudră, pentru pudrat
  • gem de portocale, pentru servit
  • ulei pentru prăjit

- mod de preparare -

 Pentru aluat se cerne făina într-un vas și se face o gropiță la mijlocul ei, unde se pun drojdia și zahărul.
Se încălzește sucul de portocale ușor și se toarnă peste amestecul de drojdie cu zahăr.
Se amestecă bine, până rezultă o maia omogenă care se lasă câteva minute să se activeze.
Se începe frământarea aluatului, turnând apa minerală și adăugând făina de pe margini.
Se presară șipuțină sare și se continuă frământarea până se obține un aluat ferm.
Se acoperă aluatul, se lasă la crescut 40-45 de minute, apoi se modelează gogoși sferice care se lasă din nou la crescut 15 minute.
Se prăjesc apoi, în ulei încins, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Se scot pe prosoape de hârtie absorbantă, se lasă să se tempereze și se pudrează cu zahăr.

Iar dacă nu le doriți de post, sigur o să vă placă aceste Gogoși vanilate, umplute cu gem de fructe acrișor, sau aceste Gogoși cu iaurt și scorțișoară!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest