Deserturi

Deserturi

Gogoși vanilate, umplute cu gem de fructe acrișor

- ingrediente -

 Gogoșile calde, rumene și aromate, sunt de nerefuzat, iar dacă mai sunt umplute și cu gem, deliciul este maxim.

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 kg făină
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 100 ml lapte
  • 150 g iaurt cremos
  • sare
  • esență de vanilie
  • gem de vișine, acrișor
  • ulei pentru prajit

- mod de preparare -

 Pentru aluat, se freacă drojdia cu putin zahăr până la lichefiere, se adaugă o mână de făină și laptele călduț și se formează maiaua care se toarnă în mijlocul făinii cernute într-un vas încăpător.
Ouăle se amestecă cu zahărul, puțină sare, esența și iaurtul și se adaugă peste maiaua crescută.
Se amestecă, apoi și cu făina și se frământă un aluat ferm, care se lasă la loc cald, acoperit, până își dublează volumul.
Apoi, cu mâinile unse cu puțin ulei, se formează din aluat, mici sfere, care se așază pe un platou înfăinat și se lasă din nou la crescut pentru 6-8 minute.
Se prăjesc în ulei încins, până se rumenesc pe ambele părți, apoi se scot pe prosoape absorbante.
Se lasă să se tempereze și se umplu cu gem de vișine, cu ajutorul unui posh cu dui.
Se pudrează cu zahăr vanilat și se servesc cu mare poftă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest