Deserturi

Deserturi

Înghețată de caise cu banane

- ingrediente -

  •  500 g caise fără sâmburi
  • 1 banană
  • 150 g smântână pentru frișcă
  • 100 g lapte condensat
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • câteva stafide hidratate în esență de vanilie

- mod de preparare -

 Caisele împreună cu banana ruptă în bucăți, stropite cu zeamă de lămâie, se trec prin blender până rezultă un piure, apoi piureul se trece prin sită.

Se amestecă cu laptele condensat, apoi se adaugă smântâna pentru frișcă, fără a se spuma și se mixează până se obține o compoziție cremoasă.

Se adaugă stafidele hidratate, apoi se dă înghețata la congelator pentru 3-4 ore.

În funcție de gustul fructelor și al laptelui condensat, care este foarte dulce, se mai adaugă, sau nu, puțină miere.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest