Deserturi

Deserturi

Înghețată de ciocolată preparată în casă. Înghețată cremoasă și fără ace de gheață.

- ingrediente -

Nu ai cum să nu adori așa înghețată de ciocolată preparată în casă, cremoasă și fără ace de gheață!

  • 4 gălbenușuri
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 250 ml frișcă naturală
  • 1 praf de sare
  • 2-3 lingurițe din esența preferată

- mod de preparare -

Ciocolata ruptă în bucăți se topește în 100 ml frișcă încălzită. Se omogenizează compoziția, se adaugă esența și se lasă la temperat.

Gălbenușurile se freacă cu zahărul la bain marie până rezultă o spumă. Se ridică de pe foc și se continuă mixarea lor până se temperează, apoi se amestecă cu ciocolata. 

Frișca, ținută la frigider se mixează până devine fermă, apoi se încorporează în compoziția de mai sus.

Înghețata se pune în recipiente cu capac și se dă la congelator pentru 3-4 ore.

În acest interval, compoziția de înghețată de ciocolată preparată în casă se va amesteca de trei ori, la interval de 30 de minute, pentru a nu se forma ace.

Vedeți mai multe rețete de înghețată în articolul Îngheţata - regina dulciurilor verii!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe