Deserturi

Deserturi

Kaiserschmarrn - Clătite austriece

- ingrediente -

 Kaiserschmarrn este un desert austriac, asemănător cu clătitele foarte popular și îndrăgit și în Bavaria. 

  • 200 gr făină
  • 300 ml lapte
  • 4 ouă
  • 50 gr zahăr
  • sare
  • 100 gr unt
  • vanilie
  • zahăr vanilat

- mod de preparare -

Se cerne făina și se amestecă cu sarea.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până devin cremoase, apoi se adaugă laptele. Compoziția obținută se toarnă, treptat, peste făină, amestecâmd bine până la omogenizare. 

Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare, apoi se încorporează ușor în compoziția de mai sus.

Într-o tigaie antiaderentă se topește câte puțin unt și se coc clătite pufoase care se scot pe platouri, se taie în bucăți mici și se pudrează cu zahăr vanilat.

Se servesc delicioasele Clătite austriece - Kaiserschmarrn simple, sau cu diverse sosuri de vanilie, de fructe, cu frișcă, etc.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe