Deserturi

Deserturi

Madlene cu aromă de lămâie

- ingrediente -

  •  3 ouă
  • 150 ml lapte
  • 150 gr zahăr
  • 200 gr unt
  • 400 gr făină
  • coaja şi zeama de la o lămâie
  • 1 vârf cuţit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură zahăr pudră pentru ornat

- mod de preparare -

 Tăiem untul bucăţele şi îl punem la topit împreună cu laptele şi sarea, iar când se topeşte definitiv, dăm vasul la rece.
Mixăm ouăle cu zahărul până devin spumoase, apoi adăugăm untul şi laptele, uşor răcite.
Praful de copt îl stingem în zeamă de lămâie şi îl adăugăm în vas împreună cu coajă de lămâie rasă fin.
Mixăm bine totul şi adăugăm treptat făină.
Vom obţine un aluat moale, pe care îl lăsăm la odihnit 10 minute, apoi cu ajutorul unei linguriţe umplem formele.
Nivelăm aluatul şi dăm formele la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade, sau facem testul cu scobitoarea, mai ales la prima rundă.
Vor ieşi aproximativ 100 de madlene, punând aluat fix cât este formă, adică fără vârf, că oricum ele îşi vor mari mult volumul în timpul coacerii.
Când se răcesc le pudrăm cu zahăr.
Sunt foarte bune alături de cafea sau ceai şi sunt spornice, se pretează foarte bine a fi preparate, la sărbători, alături de alte fursecuri.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest