Deserturi

Deserturi

Minciunele sau uscățele, niște gogoșele rapide din aluat fraged

- ingrediente -

  •  2 ouă
  • 400 gr iaurt
  • 5 linguri zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 900 gr făină
  • 1/4 linguriţă bicarbonat
  • coajă rasă de lămâie
  • zahăr pudră pentru pudrat
  • 200-250 ml ulei pentru prăjit

- mod de preparare -

 Într-un bol, se freacă ouăle împreună cu zahărul şi sarea, până se lichefiază apoi se adaugă iaurtul, coaja rasă de lămâie și, treptat, făina amestecată cu bicarbonatul.
Se frământă un aluat ferm și nelipicios care se lasă la odihnit 30 de minute, acoperit.
Învelim aluatul într-o folie şi îl lăsăm la odihnit 30 de minute.
După scurgerea timpului, ungem masa cu puţin ulei şi întindem aluatul în foi subţiri.
Decupăm aluatul în dreptunghiuri nu prea mari.
Facem o incizie la mijlocul dreptunghiului şi trecem un capăt al acestuia prin incizie, răsucind uşor să-i dăm o formă ca de fundiţă.
Punem uleiul la încins, iar când începe să sfaraie scufundăm minciunelele în ulei şi le prăjim pe ambele părţi până se rumenesc frumos.
Le scoatem într-o sită, iar când se răcesc le pudrăm cu zahăr.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest