Deserturi

Deserturi

Mini choux a la creme, mici bijuterii culinare

- ingrediente -

  •  Pentru coji:
  • 2 căni apă
  • 2 căni făină
  • 125 g unt( 82%)
  • 6 ouă medii
  • un praf sare
  • esență de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 1 l lapte
  • 150 g zahăr
  • 200 g amidon
  • un praf sare
  • 250 g unt(82%)
  • 100 g ciocolată albă
  • 2-3 lingurițe esență de vanilie

- mod de preparare -

 Pentru prepararea cojilor,se pun la foc, într-un vas, apa, untul și un praf de sare, iar când untul se topește și lichidul începe să clocotească, se adăugă toată făina amestecând intens până la omogenizare.

Aluatul rezultat se dă la rece acoperit cu o folie alimentară așezată direct peste el, pentru a nu prinde crustă.
După răcirea completă, se încorporează ouăle, unul câte unul, se adaugă și esența și din nou se dă aluatul la rece pentru 15 minute.
Cu ajutorul unui posh, sau o pungă tăiată la un colț, se formează rotocoale în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 2 cm, unul de altul.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 30-35 de minute, până se rumenesc bine cojile.

Pentru cremă se amestecă amidonul cu zahărul și laptele, se adaugă și un praf de sare și se fierbe compoziția amestecând continuu până se îngroașă ca o budincă. La final se adaugă și esența.

Se topește ciocolata cu untul și se încorporează în crema fierbinte, după stingerea focului.

Se lasă crema să se răcească și se vor umple cojile de mini choux cu ea, cu ajutorul unui posh. Se pot adăuga și ceva fructe de pădure, gem sau dulceață.

Se servesc pudrate cu zahăr.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest