Deserturi

Deserturi

Mini croissante cu nutella

- ingrediente -

 Chiar dacă se prepară mai elaborios, aceste mini croissante cu nutella, merită din plin tot efortul, pentru că vor fi adorate de cei dragi.

  • Pentru aluat de croissante:
  • 150 ml lapte
  • 125 gr unt(65%)
  • 250 gr unt(82%)
  • 125 ml apă
  • 2 gălbenușuri
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 3 linguri cu varf, zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 750-800 gr făină
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș de ou,
  • 1/2 linguriță lapte
  • nutella
  • zahăr pudră

- mod de preparare -

 Pentru aluatul de croissante, topim 125 gr de unt şi îl lăsăm să se tempereze ușor.
Încălzim apa şi dizolvăm sarea în ea.
Frecăm drojdia cu zahărul, adăugăm laptele călduț, 1-2 linguri de făină și omogenizăm..
Adăugăm untul temperat, cele două gălbenuşuri, omogenizăm apoi încorporăm treptat făină, turnând și apa călduţă.
Va rezulta un aluat nelipicios elastic şi uşor moale.
Acoperim aluatul cu o folie de prospețime şi îl dăm la rece pentru 20-30 de minute.
Între timp, scoatem untul gras de la rece şi îl aşezăm între două folii alimentare, decupate dreptunghiulat cât o foaie A4.
Îl întindem cu sucitorul cât ne permite folia și aşa întins îl dăm la frigider atât cât ţinem şi aluatul.
Scoatem aluatul din frigider şi îl întindem într-o foaie măsurând astfel încât dimensiunea foii de unt să ocupe 2/3 din dimensiunea aluatului.
La un capăt al aluatului aşezăm untul.
Urmărim să ne rămână marginile de aluat puţin libere, dacă este nevoie mai tragem de ele să se întindă puţin.
Îndoim partea liberă de aluat peste jumătate din unt, apoi aducem peste aceasta, cealaltă parte de aluat cu unt.
Acoperim aluatul astfel împachetat, cu folie şi îl dăm la frigider pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul din frigider, îl aşezăm pe masa înfăinată și îl întindem cu sucitorul până se aplatizează uniform.
Apoi îl împachetăm în trei și repetăm această operaţie de 3-4 ori la intervale de 30-40 de minute, apoi îl lăsăm la frigider, împachetat în folie, până a două zi.
A două zi, împărţim aluatul în două părţi şi vom întinde pe rând fiecare parte în dreptunghiuri de grosimea degetului mic.
Tăiem aluatul în triunghiuri, în funcţie de cât de mari dorim să iasă cornurile.şi le rulăm pornind de la baza către vârf.
Le aşezăm în tava tapetată cu hârtie de copt şi le ungem cu gălbenuş diluat cu puțin lapte.
Dăm tava la cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade, sau până când se rumenesc frumos croissantele.
Le lăsăm să se tempereze și le servim pudrate cu zahăe și glazurate cu Nutella.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe