Deserturi

Deserturi

Mini tarte cu ciocolată și fructe de pădure

- ingrediente -

 Delicioase și aspectuoase, cu aceste Mini tarte cu ciocolată și fructe de pădure, vă puteți delecta familia în weekend. 

  • Pentru aluat fraged de mini tarte:
  • 300 gr făină
  • 125 gr unt gras, rece
  • 25 gr zahăr
  • 1 ou mediu
  • 1/4 linguriță de sare
  • 2-3 linguri apă rece
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 300 gr ciocolată amăruie
  • 400 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 50 gr unt
  • 250 gr fructe de pădure

- mod de preparare -

  Pentru a pregăti aluat fraged de tarte, se cerne făina într-un vas și se face o adâncitură la mijlocul ei. Se adaugă acolo oul, sarea și zahărul și untul rece tăiat în cuburi mici. Se amestecă toate ingredientele rapid, turnând în fir subțire și apa rece. Aluatul se acoperă și se lasă la rece 20-30 de minute.

Apoi se porționează în mici sfere care se întind în forme circulare și se îmbracă cu ele interioarele formelor de mini tarte. Aluatul se înțeapă din loc în loc la bază, se așază hârtiuțe de brioșe în interior și se umplu cu boabe de orez sau de fasole. Se dau la cuptor la 180 de grade pentru 18-20 de minute.

Când se scot formele de minitarte din cuptor, se prepară crema de ciocolată. Se încălzește frișca lichidă și se topește în ea ciocolata și untul. Se amestecă bine până la omogenizare, apoi se lasă să se tempereze până se răcesc coșulețele de mini tarte. La baza coșulețelor de mini tarte se așază câteva fructe de pădure, apoi se toarnă crema de ciocolată ușor caldă. Se dau la rece pentru 30 de minute, se decorează cu fructe și se servesc cu mare poftă, alături de cei dragi.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe