Deserturi

Deserturi

Minitarte cu cremă de vanilie și căpșuni

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Delicate și delicioase aceste minitarte cu cremă de vanilie și căpșuni, cu care poți încânta musafirii și familia!

Asemănătoare sunt și aceste Minitarte cu cremă de vanilie și zmeură, dar puteți prepara și niște Minitarte cu cremă de brânză, perfecte pentru a fi servite printre aperitivele unei mese festive.

  • Pentru aluat de minitarte:
  • 400 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 50 gr zahăr
  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • Pentru crema de vanilie:
  • 8 gălbenușuri
  • 8 linguri zahăr
  • 1 l lapte
  • 1 praf de sare
  • 250 g unt
  • 50 g amidon
  • 3 lingurițe esență de vanilie
  • Decor:
  • 500 gr căpșuni proaspete
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie

- mod de preparare -

  Din făină, un praf de sare, zahăr, ou și unt se frământă un aluat fraged care se dă la rece 30 minute.
Gălbenușurile se mixează cu zahărul, amidonul și vanilia. Se adaugă o cană de lapte rece. Se omogenizează, apoi se adaugă și restul de lapte. Compoziția se transferă pe baie de aburi și se amestecă până capătă consistență. Se ia apoi de pe foc se adaugă esența și se lasă la răcit, apoi se încorporează untul.
Căpșunile se curăță, se spală și se lasă la scurs.
Aluatul se scoate de la frigider, se întinde, se așază în forme de minitarte, se înțeapă din loc în loc cu ajutorul unei furculițe. Se coc în cuptor, la foc mediu, aproximativ 25 minute.
Se scot, se lasă să se răcească, apoi se umplu cu cremă de vanilie, se garnisesc cu căpșuni proaspete și frunze de mentă. Se pudrează cu zahăr.
Sunt delicate și foarte gustoase.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe