Deserturi

Deserturi

Mucenici glazurați cu miere și multă nucă

- ingrediente -

Frumos rumeniți, pufoși și foarte delicioși acești mucenici glazurați cu miere și multă nucă, vor fi la mare căutare de Sfintii 40 de Mucenici!

  • Pentru aluat:
  • 1 kg făină + pentru înfăinat
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 1 lingura zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 450 ml apă
  • Pentru sirop:
  • 1 l apă
  • 200 g zahăr
  • esență de vanilie
  • Pentru glazurat:
  • 200 g miere de albine
  • 250 g miez de nuca

- mod de preparare -

 Pentru aluat, se freacă drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi se diluează cu puțină apă caldă si se lasă la activat până se dublează volumul.
Se cerne faina intr-un vas, iar la mijlocul ei se face o adâncitură și se pune drojdia activată.
În apa încălzită se dizolvă sarea și se toarnă peste maia, amestecând și adunând făina de pe margini.
Se frământă un aluat ferm, care se lasa la dospit, acoperit și la loc cald.
Dupa ce s-a dospit, se rup bucăți din aluat și se modelează mucenicii pe masa înfăinată, sub formă de opturi.
Se lasă mucenicii din nou la crescut, apoi se așază în tava tapetată cu hartie de copt și se coc la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, în cuptorul preîncălzit.
Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul, iar cand se diluează zaharul se stinge focul și se adaugă esența.
Se lasă să se răcească și se trec mucenicii răciti, prin el, doar cu baza, apoi se așază invers, pe un platou, pentru a se infiltra siropul în ei și a se hidrata.
Se încălzește mierea puțin și se glazurează mucenicii pe deasupra cu ea apoi se presară peste ei nuca măcinată mai grosier.
Sunt delicioși și foarte pufoși!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest