Deserturi

Deserturi

Napolitane cu cremă de rahat și lămâie

- ingrediente -

 6 foi Lica( 19,5/28,5 cm)
500 g rahat multicolor(roșu, galben, verde)
300 g rahat cu cacao
250 g unt
zeama de la 3 lămâi

- mod de preparare -

 Mai întâi separăm rahatul pe culori și îl tăiem în bucăți mici.
Împărțim untul în cinci, pentru că vom avea 5 straturi, dintre care două cu cacao.
Rahatul cu cacao este mai dens și mai puțin dulce, deci merge pus în două straturi.
Stoarcem bine lămâile, cu storcătorul specific acestora.
Topim pe rând rahatul cu bucata de unt aferentă, amestecând continuu și strivind rahatul cu furculița, până devine omogen. Îl putem topi și la bain marie, dacă ne este teamă că se lipește.
Nu-i nimic dacă mai rămân și câteva bucățele de rahat mai măricele, prin cremă, dau bine ca aspect.
Ridicăm vasul de pe foc și adăugăm zeama de lămâie, amestecând continuu, până când aceasta pătrunde în cremă, iar crema devine omogenă.
Întindem crema imediat, așa fierbinte, peste foaia de napolitană, o acoperim cu următoarea foaie și așezăm o greutate peste ea, un tocător, o carte, etc.
Preparăm în același mod următoarea cremă, o întindem peste a doua foaie și tot așa până terminăm cele cinci creme.
Nu durează mult, câteva minute pentru fiecare cremă, 5-6, cam atât.
Cantitatea de zeamă din lămâie o punem după gust.
Acoperim prăjitura cu o folie, așezăm o greutate peste ea și o dăm la rece pentru câteva ore, apoi o putem porționa și savura cu plăcere.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest