Deserturi

Deserturi

Negresă cu caise

- ingrediente -

  •  6 ouă medii
  • 125 g zahăr + 25 g pentru tavă
  • 100 g făină
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 230 g unt( 82% grăsime)
  • puțină sare
  • 10-12 caise mai tari
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • zeama de la 1/2 lămâie

- mod de preparare -

 Se topește ciocolata cu untul, dar nu înainte de a opri 20-25 g de unt pentru uns tava.
Se mixează albușurile spumă. presărate cu sare, se adaugă, treptat, zahărul și se obține bezeaua în care se încorporează ciocolata topită, ușor fierbinte.
Se adaugă gălbenușurile, se omogenizează compoziția, apoi se adaugă bicarbonatul stins în zeama de lămâie și făina amestecată cu praful de copt.
În tava tapetată din belșug cu unt și presărată cu zahăr șe așează jumătățte fie simplă, fie pudrată cu zahăr.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest