Deserturi

Deserturi

Negresă cu ciocolată, prăjitura de care nu te saturi niciodată!

- ingrediente -

Ai poftă de o prăjitură delicioasă și ușoară? Încearcă această negresă cu ciocolată și va fi prăjitura de care nu te saturi niciodată!

  •  6 ouă
  • 125g zahăr
  • 250 g făină
  • un vârf linguriță sare
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 5 g praf de copt
  • un vârf cuțit cu bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • fulgi de ciocolată albă, pentru decor

- mod de preparare -

 Punem într-un vas, pe foc, ciocolata împreună cu untul și laptele și amestecăm până se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția.
Dăm deoparte puțin din compoziție, pentru a decora prăjitura la final,
Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm, treptat, zahărul, , iar după ce bezeaua s-a întărit, se toarnă în fir subțire, compoziția de ciocolată, ușor fierbinte și se omogenizează.
Se adaugă gălbenușurile, apoi făina cernută cu praful de copt, bicarbonatul stins în zeama de lămâie și esența de rom.
Compoziția se întinde într-o tavă de 23/36 cm, tapetată cu unt și făină și se dă la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, apoi se decorează cu siropul de ciocolată oprit și cu fulgi de ciocolată albă.

Alte rețete de negrese delicioase:  Negresă cu cremă de mascarpone și aromă de lămâie, sau Negresă cu nuci.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest