Deserturi

Deserturi

Negresă cu cremă de mascarpone și aromă de lămâie

+5 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  Pentru blat:
  • 4 ouă
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cana lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 cana unt topit sau ulei
  • 350-400 g gem de caise
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 250 g crema de branza 
  • 1 cana zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf sare
  • Pentru glazura:
  • 200 g gem de caise
  • 4 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Pentru decor:
  • bezele
  • jeleu de zmeura
  • capsuni proaspete

- mod de preparare -

 Pentru blat, se amesteca mai intai, faina cu praful de copt si cacaua.

Se mixeaza ouale cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se spumeaza, apoi se adauga pe rand, omogenizand dupa fiecare: laptele, amestecul de faina si cacao, untul topit si racit si gemul de caise.

Compozitia se intinde in tava unsa si tapetata cu zahar, apoi se da la cuptor pentru 20-25 de minute la 175 de grade, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Se scoate blatul din tava, se lasa la racit, apoi se sectioneaza pe jumatate, pe orizontala.

Pentru crema, se amesteca mascarponele cu crema de branza, se adauga un praf de sare si coaja rasa de lamaie, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana la diluarea acestuia.

Se potriveste gustul cu zeama de lamaie.

Crema se intinde in strat subtire intre foile de blat, apoi prajitura se unge deasupra cu gemul de caise.

Pentru glazura, se bat cele patru albusuri cu un praf de sare, 2 linguri de zahar si zeama de lamaie, pe baie de aburi.

Separat, se caramelizeaza 3 linguri de zahar si se toarna fierbinte peste albusuri, batandu-le energic pentru omogenizare.

Bezeaua caramelizata se intinde imediat peste stratul de gem, apoi prajitura se decoreaza cu jeleu de zmeura si capsuni proaspete.

Sfatul lui Vladut, este ca atunci cand scoatem blatul copt din cuptor, sa-l rasturnam imediat pe un blat sau platou, pentru a se uniformiza, intrucat partea de deasupra nu va creste intotdeauna uniform.

Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe