Deserturi

Deserturi

Negresă cu nuci

- ingrediente -

  • 1 ceaşcă zahăr brun
  • 1 ceaşcă făină
  • 1 ceașcă  cu nuci tăiate grosier
  • 1/4 ceaşcă ulei vegetal
  • 1/3 ceaşcă apă
  • 1/3 ceaşcă pudră de cacao
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt
  • 1/4 linguriţă sare
  • Pentru caramelizat:
  • 1 ceașcă miez de nucă
  • 2-3 linguri zahăr
  • 1 linguriță apă
  • un cubuleț de margarină

- mod de preparare -

 Amesteci zahărul, făina, nucile, pudra de cacao şi praful de copt. Adaugi apoi şi sarea.
Peste această compoziţie, adaugi treptat uleiul şi apa, amestecând până devine omogenă.
Pui compoziţia într-o formă rotundă, sau o tavă de cuptor,și o coci circa 20-25 de minute la foc mediu.

Pentru deasupra, se caramelizează 2-3 linguri de zahăr, se adaugă miez de nuca, de preferință jumătăți, un cub de margarină și se toarnă fierbinte peste prăjitură.
Se lasă să se tempereze și se poate porționa.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe