Deserturi

Deserturi

Negresă de post cu cafea și nucă

- ingrediente -

Una dintre cele mai cunoscute și simple rețete de prăjituri este cea de negresă și la mare căutare chiar și în varianta de post.

  • 400 g făină
  • 40 g cacao
  • 250 g zahăr
  • 250 ml cafea fiartă
  • 100 ml ulei
  • un praf sare
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 100 g nuci tăiate grosier
  • 400 g gem de prune

- mod de preparare -

 Amestecăm într-un vas ingredientele solide: făina, zahărul, cacaua și sarea.

Bicarbonatul îl stingem în zeama de lămâie.

Cafeaua fiartă și răcită( la latitudinea fiecăruia cât de tare este preparată), se amestecă cu uleiul.

Peste ingredientele solide, adăugăm ingredientele lichide plus bicarbonatul stins în zeama de lămâie.

Le omogenizăm, apoi adăugăm jumătate din cantitatea de nuci tăiate grosier.

Tapetăm o tavă de 20/20 cm cu hârtie de copt și întindem compoziția de negresă de post cu cafea și nucă în ea.

O dăm la cuptorul preîncălzit în prealabil, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Lăsăm prăjitura să se răcească și întindem gemul de prune deasupra, apoi presărăm restul de nucă tăiată grosier.

Este foarte gustoasă și aromată această minunată negresă de post cu cafea și nucă!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest