Deserturi

Deserturi

Orez de post, cu fructe confiate și aromă de cocos

- ingrediente -

 Orezul, cu lapte, unul dintre cele mai îndrăgite deserturi ale copilăriei, se poate prepara și în diverse variante, de post. Și este la fel de delicios!

  • 250 gr orez
  • 500 ml lapte de cocos
  • 300 ml apă
  • 100 gr zahar
  • 50 g zahăr vanilat
  • 75 gr nucă de cocos
  • 250 g fructe confiate: merișoare,stafide,caise
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 2 plicuri zahăr vanilat

- mod de preparare -

 Clătim bine orezul și îl punem la fiert în apă cât să fie bine acoperit.
În alt vas, încălzim laptele de cocos până la punctul de fierbere.
Când orezul a absorbit toată apa, adăugăm laptele de cocos și lăsăm orezul să fiarbă până îl absoarbe și pe acesta.
Spre final de fierbere, adăugăm zahărul, nuca de cocos și scorțișoara.
Între timp, hidratăm fructele confiate, în puțină apă caldă cu esență de vanilie.
Când orezul este fiert, îl amestecăm cu fructele confiate și îl porționăm în boluri, sau în vase rotunde, pe care le dăm la rece, acoperite.
Le răsturnăm apoi pe platouri de servire și porționăm orezul în felii, ca pe tort.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest